Kull 1, oppdat 25.09.2021

Første planlagte kull

Vårt første planlagte kull er et ordentlig nostalgi-kull.


Tispen Ulapans Palmyra Tuuli (bilde 1) er datter av vår Nukkas. Tuuli er avlet for gjeting og er en super representant for rasen. Myk og føyelig ovenfor mennesker og beintøff i arbeid. Hun er lettlært og har høy motivasjon til å arbeide. Hun lever sammen med en reingjeter og er "på jobb" hver dag.


Hannen Villi-Joikhu Kesän Helteen Haave Jimmy (bilde 2), har mye av Kennel Nutukas i seg og hans oldefar var far til vår Schanderulvens Kievrras Karo. Flere av hundene i linjene hans er testet på gjeting og har vist fin interesse. Jimmy er en stor og trygg hanne med MYE stemme, som er en viktig egenskap for en reingjeter. Han er en trygg og solid hund og har mye selvstendighet i seg.


Alt av helsesjekker er gjennomført.

Siden begge hundene er født i Finland og og siden kullsøskene er behørlig sjekket der er det brukt HD-indeks på hofter. Foreldrenes sum ligger på 200 (tispen har A-hofter/ Indeks 110 og hannen C-hofter/ Indeks 90)


Kull planlegges ved tispens førstkommende løpetid i juni 2021. Hun er da ca 2,5 år gammel og hannen er ca 5 gammel. Valper ventes leveringsklare september/ oktober 2021.

Parring ble gjennomført i uke 26.


Røntgen viste at 6 valper var på vei og 30.august kom det 6 fine valper. 4 tisper og 2 hanner.

Valper for levering blir da i midten av oktober.